kavala365.gr
ΚΑΒΑΛΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αμυγδαλεώνας Καβάλας: Πεϊνιρλί με κοκορέτσι από το “Φούρνο του Μενέλαου”

Κοινοποίηση

Η ιστορία του φούρνου του Μενέλαου στην Καβάλα ξεκινά το 1924 από τον Μενέλαο Σταυρίδη, ένα παιδί πολύτεκνης οικογένειας από τον Μαρμαρά της Κωνσταντινούπολης. Όταν ο Γιάννης Σωτηρέλης (τρίτος ιδιοκτήτης του φούρνου) ανέλαβε τα ηνία της επιχείρησης, αποφάσισε να μεγαλώσει τον φούρνο και τότε τον μετέφερε στο νέο ιδιόκτητο χώρο στον Αμυγδαλεώνα.
Ο φούρνος του Μενέλαου έχει εισάγει πολλές νέες γεύσεις με μεγάλη επιτυχία με το πεϊνιρλί με κοκορέτσι, το πρώτο στην Ελλάδα, να έχει φανατικούς αγοραστές. Το πρωί έξω από το φούρνο του Μενέλαου σχηματίζεται ουρά. Ο καθένας πελάτης ή περαστικός στήνεται υπομονετικά, για να δοκιμάσει, να γευτεί το εξαίσιο πεϊνιρλί με κοκορέτσι του Μενέλαου, μια μικρή γευστική πολυτέλεια μέσα στην σκληρότητα της καθημερινότητας.

Ρεπορτάζ Τ. Κρητικού

πηγη – www.ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καβάλα – Ε. Πανώρη: Μεγάλες οι ανάγκες για αίμα στο Νοσοκομείο

Δράμα: Ανάβουν τα καζάνια για το «Κουρμπάνι» στο Καλαμπάκι

Σε ποια σημεία γίνονται δωρεάν rapid test την Τρίτη 30 Ιανουαρίου