kavala365.gr
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΔΙΕΘΝΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Μαζί στον αθλητισμό – Together in Sport»: Ακόμα πιο συμπεριληπτική η δεύτερη φάση του προγράμματος

Κοινοποίηση

Την επίσημη έναρξη του δεύτερου κύκλου του προγράμματος «Together in Sport» (Μαζί στον Αθλητισμό) γιόρτασαν την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023 η ΜΕΤΑδραση σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Το «Together in Sport-Phase II» εκτός από τις πλούσιες πολιτιστικές δραστηριότητες, περιλαμβάνει παιδιά και νεαρούς πρόσφυγες και Έλληνες έως 21 ετών, αλλά «ανοίγει» ακόμα περισσότερο για να συμπεριλάβει μία από τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, παιδιά και νέους με φυσική ή νοητική αναπηρία. Μέσα στην επόμενη τριετία, το «Together in Sport-Phase II» θα συνεχίσει να γεφυρώνει διαφορές και να συμβάλει στη διαμόρφωση μίας ακόμα πιο ανοικτής, πιο συμπεριληπτικής κοινωνίας.

«Μαζί στον αθλητισμό – Together in Sport»: Ακόμα πιο συμπεριληπτική η δεύτερη φάση του προγράμματος

Αναγνωρίζοντας την αξία της οικουμενικότητας του αθλητισμού και τη σημασία του για την κοινωνική συνοχή, την εκδήλωση άνοιξαν η Πρόεδρος της ΜΕΤΑδρασης, Λώρα Παππά, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ, Μανώλης Κολυμπάδης. Στο ίδιο πνεύμα, η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς και η Αντιπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Maria Clara Martin, υπογράμμισαν κατά τον χαιρετισμό τους τη σημασία της ανοικτής κοινωνίας και την ανάγκη υλοποίησης δράσεων που στοχεύουν στην ομαλή ένταξη των παιδιών προσφύγων.

Το πρόγραμμα «Together in Sport» απέδειξε ότι τα παιδιά δεν κάνουν καμία διάκριση μεταξύ τους ως προς το φύλο, το χρώμα ή τη θρησκεία τους, όπως φάνηκε και από τη μεγάλη επιτυχία της δράσης κατά τη διετία 2021-2022. Μέσα σε δύο χρόνια, περισσότερα από 9.000 παιδιά έως 18 ετών – το 50% των οποίων ήταν παιδιά τοπικών κοινωνιών – έλαβαν μέρος στις διάφορες αθλητικές δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα, Ιωάννινα, Καβάλα, Δράμα, Λέσβο, Πειραιά, Σχηματάρι και Θήβα, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα φιλίας και αλληλοσεβασμού.

Την ουσιαστική επιτυχία του προγράμματος χαιρέτησαν εκπρόσωποι της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Προσφύγων της Γερμανίας και της Γερμανικής Ολυμπιακής Αθλητικής Συνομοσπονδίας, μιλώντας με θερμά λόγια για την παραδειγματική συνεργασία της ΜΕΤΑδρασης με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, αλλά και με τους Δήμους όπου υλοποιήθηκε η δράση. Σε αυτή τη συνεργασία, και κυρίως στο θετικό αποτύπωμα που άφησε η πρώτη φάση του προγράμματος στις τοπικές κοινωνίες, στάθηκαν οι εκπρόσωποι των Δήμων αλλά και των άλλων συνεργαζόμενων φορέων, όπως σχολεία και δομές φιλοξενίας προσφύγων.

«Μαζί στον αθλητισμό – Together in Sport»: Ακόμα πιο συμπεριληπτική η δεύτερη φάση του προγράμματος

Στην πιο συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης, η Πρόεδρος της ΜΕΤΑδρασης μαζί με την Υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, απένειμαν αναμνηστικό στη σύζυγο του αείμνηστου Μωυσή Ελισάφ, του δημάρχου Ιωαννιτών, ο οποίος άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στην πόλη κάνοντας πράξη το όραμά του για μία κοινωνία ανοικτή, δίκαιη, με σεβασμό στον συνάνθρωπο.

Λίγο πριν το κλείσιμο και αποσπώντας θερμό χειροκρότημα, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή παρουσίασε μερικά από τα μέλη της εξαιρετικής ομάδας εθελοντών προπονητών, Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών που θα πλαισιώνουν το «Together in Sport-Phase II».

Tο «Together in Sport-Phase II» θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και ειδικότερα της Γενικής Γραμματείας Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας.

Τogether in Sport – Together in Sport-Phase II

Η δράση «Τogether in Sport» που ξεκίνησε και συγχρηματοδοτήθηκε από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων της Γερμανίας, υλοποιήθηκε κατά την περίοδο 2021-2022 από τη ΜΕΤΑδραση (συντονιστής έργου) σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ), τη Γερμανική Ολυμπιακή Αθλητική Ομοσπονδία και τη συμμετοχή Δήμων σε όλη την Ελλάδα. Τo πρόγραμμα συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (AMIF).

Το «Together in Sport-Phase II», συνιστά τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος και υλοποιείται από τη ΜΕΤΑδραση (συντονιστής έργου), την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τη Γερμανική Ολυμπιακή Αθλητική Συνομοσπονδία (DOSB), με χρηματοδότηση από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων της Γερμανίας (BAMF). Το έργο έχει υποβάλει εκ νέου αίτηση για συγχρηματοδότηση από το AMIF (2021-2027). Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με δήμους σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

πηγη/www.ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Βατικανό: Συνελήφθη 51χρονος με μαχαίρι στην τσέπη

Εβδομάδα με 73 νεκρούς με Covid και 8 με γρίπη

Φωτιά σε δασική έκταση στη Θάσο