kavala365.gr
ΚΑΒΑΛΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σοροπτιμιστική Ακαδημία- Τεχνητή νοημοσύνη και θέματα ηγεσίας

Κοινοποίηση

Οι Σοροπτιμίστριες όλου του Κόσμου από την ημέρα ιδρύσεως του εθελοντικού τους κινήματος το 1921, μεταμορφώνουν την ζωή των γυναικών και των κοριτσιών μέσω της εκπαίδευσης, της ενδυνάμωσης και της παροχής ευκαιριών.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ρένα Πανταζόγλου, συνάντησε τις Σοροπτιμίστριες, που έφτασαν στην Καβάλα για ένα ξεχωριστό εκπαιδευτικό συνέδριο.

https://www.ert.gr/webtv/live-uni/vod/dt-uni-vod.php?f=2024/ert3/themata-ert3/08/19-11-03-kabala-texnologia.mp4&bgimg=https://www.ertnews.gr/wp-content/uploads/2024/08/19-11-03-kabala-texnologia_2.jpg

Η Καβάλα έχει επιλεγεί από την Σοροπτιμιστική Ένωση Ελλάδος για να φιλοξενήσει μια συνάντηση που βλέπει το μέλλον, με τα μάτια της τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με την Ιωάννα Κοτσαρινή, πρόεδρο της Σοροπτιμιστικής Ένωσης Ελλάδος.

Σοροπτιμιστική Ακαδημία- Τεχνητή νοημοσύνη και θέματα ηγεσίας

Γυναίκες επιστήμονες, με ειδικότητες σε σημαντικούς κλάδους, της υγείας, της εκπαίδευσης βλέπουν τις νέες προοπτικές και το πως θα αυξηθεί η συμμετοχή των γυναικών σε έναν κατ’  εξοχή ανδροκρατούμενο κλάδο.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει αναδειχθεί ως μία από τις τεχνολογίες που μετασχηματίζουν την εποχή μας, επηρεάζοντας κάθε τομέα. Έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο ζούμε, εργαζόμαστε και αλληλεπιδρούμε βελτιώνοντας την αποδοτικότητα, μειώνοντας το κόστος και αυξάνοντας την ακρίβεια. Ωστόσο, η τεχνητή νοημοσύνη παρουσιάζει κινδύνους, για την αντιμετώπιση των οποίων οι γυναίκες οφείλουν να είναι ενημερωμένες.

Σοροπτιμιστική Ακαδημία- Τεχνητή νοημοσύνη και θέματα ηγεσίας

Μια γυναικεία ομάδα από 27 νέα κορίτσια βρίσκονται στην Καβάλα για να μάθουν από ειδικούς το πως οι χρονοβόρες και επίπονες εργασίες μπορούν να τελεστούν γρήγορα με νέα εργαλεία που προσφέρει η ΑΙ, καθώς και για θέματα ηγεσίας.  

Όπως λέει η κ. Κοτσαρινή η Διεθνής Ομοσπονδία Σοροπτιμιστριών Ευρώπης είναι μια εθελοντική γυναικεία οργάνωση που εκπροσωπείται στον ΟΗΕ και την ΕΕ, δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για να μπορέσουν οι γυναίκες να αναπτύξουν τις ικανότητες τους μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με νέα μοντέλα εκπαίδευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ά. Γεωργιάδης στο Πρώτο: Ανοιχτό το γραφείο μου για διάλογο με τον ΠΙΣ – Σήμερα η υπογραφή της ΚΥΑ για το επίδομα αγόνου (audio)

Καβάλα: Σύγκρουση οχημάτων επι της Εγνατίας στη Νέα Καρβάλη με τέσσερις τραυματίες

Κατώτατος μισθός: Πότε και πόσο αυξάνεται – Πως θα επηρεάσει τον μέσο μισθό