kavala365.gr
ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΚΑΒΑΛΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αν. Μακεδονία: Εκδηλώσεις για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο

Κοινοποίηση

Το Υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνει και φέτος τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, υπό τον συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, προσφέροντας ελεύθερη είσοδο σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, ιστορικούς τόπους και μουσεία, τη νύχτα της Πανσελήνου, την Δευτέρα 19 Αυγούστου.

Περισσότεροι από εκατό αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μνημεία, σε ολόκληρη τη χώρα, θα υποδεχθούν το κοινό κάτω από το φως του φεγγαριού. Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε πάνω από πενήντα αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, ενώ άλλοι τόσοι θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό με ελεύθερη είσοδο.

Ένας απ’ αυτούς θα είναι και το Κάστρο της Ανακτορούπολης στη Νέα Πέραμο, που θα είναι ανοιχτό από τις 19.30 έως και τις 24.00.Θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Τις ίδιες ώρες θα είναι ανοικτά τα Αρχαιολογικά Μουσεία Καβάλας, Θάσου και Φιλίππων όπου θα γίνονται ξεναγήσεις από τους υπαλλήλους της Αρχαιολογίας.

Στη Δράμα, η Εφορεία Αρχαιοτήτων έχει προγραμματίσει τριήμερες εκδηλώσεις για να απολαύσουν κάτοικοι και επισκέπτες τις ημέρες της πανσελήνου του Αυγούστου.

Η πρώτη εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 17 Αυγούστου, στις 10 το βράδυ, στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης της Πλατανιάς. Για τους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, ο Δήμος Παρανεστίου θα διαθέσει λεωφορείο το οποίο θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία της Πλατανιάς στις 21.30 προς τον αρχαιολογικό χώρο. Μεταφορά και είσοδο στην εκδήλωση δωρεάν, όπως δωρεάν είναι και όλες οι σχετικές εκδηλώσεις.

Θα ακολουθήσει την Κυριακή 18 Αυγούστου, εκδήλωση με κεντρικό τίτλο: «Το Μονοπάτι της Σελήνης» στις 21.00, στον αρχαιολογικό χώρο Καλής Βρύσης. Περιλαμβάνει ομιλίες, θεατρική παράσταση από το παιδικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλής Βρύσης και μουσική βραδιά με τον Γιώργο Αετόπουλο (κιθάρα και φωνή) και Δημήτρη Αλιστρατινό (Πνευστά).

Για τη Δευτέρα 19 Αυγούστου έχει προγραμματιστεί, την ίδια ώρα, η εκδήλωση «Ήχος και Φως από την Πανσέληνο του Αυγούστου», στην Ακρόπολη του Κεφαλαρίου. Η θεατρική ομάδα «Αργοναύτες» θα παρουσιάσει το θεατρικό δρώμενο με τίτλο: «Η Αρπαγή της Περσεφόνης» σε επιμέλεια Κώστα Σιδηρόπουλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ

Καβάλα: Εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο Γυμνάσιο-Λύκειο Κρηνίδων

Μ. Χρυσοχοΐδης: Συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία – 61 χθες και συνολικά 350 τις τελευταίες εβδομάδες – Έρχονται 300 προσλήψεις ειδικών φρουρών