kavala365.gr
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΕΛΛΑΔΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Α1 Γυναικών 2024-2025: Η άποψη των 10 προπονητών

Κοινοποίηση

 Πρεμιέρα κάνει αύριο το 44ο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών

Το γραφείο Τύπου της ΟΧΕ παρουσιάζει το 2ο μέρος του αφιερώματος με τις δηλώσεις των 10 προπονητών 

Πάνος Γούσιος (ΟΦΝ Ιωνίας):
«Η δικιά μας ομάδα έχει στόχο να κυνηγήσει όλους τους τίτλους και να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται στην Ευρώπη. Το ΟΦΝ Ιωνίας- ΠΑΟΚ όπως φαίνεται θα είναι και φέτος το ζευγάρι του τελικού, χωρίς να αγνοήσουμε την Άρτα και την ΑΕΚ που παρουσιάζουν φέτος καλή δυναμική και έχουν πιθανότατες να σπάσουν αυτό το δίπολο. Η ομάδα του Πανοράματος θα προσπαθήσει να μπει στην τετράδα, Καματαρό και Πυλαία πιστεύω θα είναι στη μέση της βαθμολογίας, ενώ Αρής, Γιαννιτσά και Εθνικός Κοζάνης προβλέπω ότι θα παλέψουν για την παραμονή».

Δημήτρης Πελεκίδης (ΠΑΟΚ Mateco):
«Πέρα από εμάς και τη Νέα Ιωνία που έχουμε τον πρώτο λόγο, ΑΕΚ, Πανόραμα και Άρτα θα διεκδικήσουν σίγουρα μια θέση στην 4αδα και θα είναι ανταγωνιστικές. Πυλαία, Κοζάνη, Γιαννιτσά και Άρης θα παλέψουν για την παραμονή.
Εμείς είμαστε μια καινούργια ομάδα και χρειαζόμαστε χρόνο, αλλά ο στόχοι μας είναι πάντα οι ίδιοι, το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Εύχομαι υγεία σε όλους τους συντελεστές»

Διονύσης Καραγκιοζόπουλος (ΑΕΣΧ Πυλαίας):
«Το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών ξεκινάει και ανυπομονούμε για αυτό, θέλουμε να παρουσιαστούμε όσο το δυνατό πιο έτοιμοι και ανταγωνιστικοί σε όλα τα παιχνίδια που θα δώσουμε. Την πρώτη αγωνιστική αντιμετωπίζουμε την Άρτα μια από της πιο έμπειρες ομάδες με αθλήτριες που αγωνίζονται χρόνια στην πρώτη κατηγορία.
Εμείς από μεριά μας είμαστε μια ομάδα που χτίστηκε από το 0 αλλά έχουμε νεαρές αθλήτριες και πολύ όρεξη. H νοοτροπία, η συνέπεια και η πίστη είναι το Α και το Ω για να πετύχουμε τους στόχους μας που είναι η παραμονή στην Α1 κατηγορία. Τέλος θα προσπαθήσουμε να κάνουμε εκπλήξεις, όντας το αουτσάιντερ καθώς θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε όλα τα παιχνίδια με θάρρος, αλλά όχι επιπόλαια. Προβάδισμα για τον τίτλο έχουν σίγουρα η Νέα Ιωνία και ο ΠΑΟΚ, αν και υπάρχουν ομάδες που είναι επίσης αρκετά καλές. Εύχομαι υγεία και καλή αγωνιστική χρόνια χωρίς τραυματισμούς»

Γιάννης Λαζαρίδης (Αναγέννηση Άρτας):
«Εύχομαι υγεία σε όλους τους συντελεστές του αθλήματος και επίσης εύχομαι όλα τα παιχνίδια να κρίνονται μέσα στο γήπεδο, γιατί πέρσι ζήσαμε καταστάσεις που δεν αρμόζουν στην ιστορία της ομάδας. Οι στόχοι μας είναι υψηλοί όπως κάθε χρονιά, ειδικότερα φέτος που ενισχυθήκαμε. Θα προσπαθήσουμε να μπούμε σφήνα ανάμεσα σε ΟΦΝ Ιωνία και ΠΑΟΚ και να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο. Σε σχέση με πέρσι είναι πιο ενισχυμένη η ΑΕΚ και θα παλέψει για 4αδα και θα δούμε πως θα παρουσιαστούν Πανόραμα, Πυλαία και Καματερό με τα νέα δεδομένα. Γιαννιτσά, Κοζάνη και Άρης θα είναι τρεις ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή».

Γιώργος Βακάλης (ΑΕΠ Πανόραμα):
«Εύχομαι καλή σεζόν, χωρίς τραυματισμούς. Εμείς ξεκινάμε κάτι καινούργιο, σαν νοοτροπία και φιλοσοφία παιχνιδιού. Χρειαζόμαστε χρόνο για να αφομοιώσουμε όλα αυτά τα καινούργια στοιχεία και να τα μετουσιώσουμε στο παιχνίδι μας. Η ομάδα μας έχει αναπτυξιακή λογική και για αυτό προωθήθηκαν πολλές  αθλήτριες από την ομάδα νεανίδων που κατέκτησε πέρσι το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Οι στοίχοι μας προφανώς είναι να διεκδικήσουμε την είσοδο μας στην 4αδα των πλέι οφ, αλλά ο πρωταρχικός μας σκοπός είναι να είμαστε σε κάθε ματς καλύτεροι και πιο κοντά στη φιλοσοφία που θέλουμε να χτίσουμε».

Μενέλαος Δανήλος (ΓΑΣ Καματερού):
«Καλό πρωτάθλημα με υγεία σε όλους. Με χαρά βλέπω πολλά νεανικά ρόστερ που σημαίνει ότι θα δοθούν ευκαιρίες σε νέες αθλήτριες να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους να παίξουν στην Α1 Γυναικών.
Νέα Ιωνία και ΠΑΟΚ μονοπωλούν την τελευταία δεκαετία τους τίτλους. Η Πυλαία προσπάθησε τα προηγούμενα χρόνια να σπάσει αυτό το δίδυμο χωρίς να τα καταφέρει, φέτος το ρόλο αυτό αναμένεται να τον παίξει η Άρτα που παρουσιάζεται ιδιαίτερα ενισχυμένη. Η ΑΕΚ κάνει μια μεγάλη προσπάθεια για να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι υπόλοιπες ομάδες θα προσπαθήσουν να είναι ανταγωνιστικές και να έχουν το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.
Η ομάδα μας πέρσι πάλεψε μέχρι το τέλος για την 5η θέση, ο βασικός μας στόχος είναι πάντα η παραμονή στην κατηγορία και από κει και πέρα τα αποτελέσματα με τις ισοδύναμες και καλύτερες ομάδες από εμάς, θα κρίνουν το αν μπορούμε το κάτι παραπάνω».

Βύρων Παπαδόπουλος (ΑΕΚ):
«Αναμένεται ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα. Οι περισσότερες ομάδες έχουν ενισχυθεί και ουσιαστικά και ποιοτικά. Εύχομαι πάνω απ’ όλα υγεία σε όλες τις αθλήτριες και πιστεύω θα δούμε όμορφο χάντμπολ και αγώνες με πολλές συγκινήσεις. Ελπίζω ο κόσμος να στηρίξει την προσπάθεια και να γεμίσει τα γήπεδα. Στην ΑΕΚ φέτος γίνεται μια πολύ σοβαρή προσπάθεια εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Πρώτος στόχος είναι το τμήμα να εκπέμπει υγεία και να μείνουμε πιστοί στο πλάνο μας. Θα προσπαθήσουμε βήμα βήμα να παρουσιάσουμε μια εικόνα που να αρμόζει στο σύλλογο που εκπροσωπούμε».

Κύρος Σαράφης (Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών):
«Είναι ένα πρωτάθλημα 3 ταχυτήτων, Ιωνία, ΠΑΟΚ και Άρτα είναι στην 1η, στη 3η ταχύτητα είμαστε εμείς και η Κοζάνη και στη 2η όλες οι άλλες ομάδες. Ευνοούνται παραδοσιακά οι ομάδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης οι οποίες έχουν αθλήτριες- φοιτήτριες στις τάξεις τους, όπως και η Άρτα καθώς η συντριπτική πλειοψηφία της ομάδας ζει και προπονείται στη Θεσσαλονίκη. Από πλευράς ανάπτυξης σίγουρα τα νέα κορίτσια της ομάδας μας θα πάρουν εμπειρίες»

Σωκράτης Βακάλης (Εθνικός Κοζάνης):
«Προμηνύεται συναρπαστικό το πρωτάθλημα. Έχει μικρύνει η ψαλίδα ανάμεσα σε πολλές ομάδες. Εμείς προετοιμαστήκαμε καλά και από εδώ και πέρα χρειάζεται δουλειά και ταπεινότητα. Όλες οι ομάδες χρειάζονται χρόνο γιατί έχουν κάνει πολλές αλλαγές στο ρόστερ τους. Ο Εθνικός Κοζάνης έχει σαν στόχο την παραμονή και θα παλέψουμε με Γιαννιτσά, Πυλαία και Άρη Νικαίας. Η Νέα Ιωνία έχει απομακρυνθεί και είναι το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Νίκος Σκοδριάνος (Άρης Νικαίας):
«Είναι ένα πρωτάθλημα 3 ταχυτήτων, η Νέα Ιωνία είναι πιο έτοιμη ομάδα, ακολουθεί ο ΠΑΟΚ και μετά η Άρτα που απέκτησε την Χατζηπαρασίδου. Η ΑΕΚ, το Πανόραμα και το Καματερό θα παλέψουν για μια θέση στα πλέι οφ και μία ακόμα ευρωπαϊκή θέση. Ο Άρης, ο Εθνικός Κοζάνης, τα Γιαννιτσά και η Πυλαία θα παλέψουμε για την παραμονή. Έχουμε ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια, κρατήσαμε τον περσινό κορμό και είχαμε κάποιες προσθήκες. Στόχος είναι να δώσουμε μια ταυτότητα στην ομάδα. Σίγουρα η εμπειρία της Σαίντοβα θα μας βοηθήσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καβάλα – Ε. Πανώρη: Μεγάλες οι ανάγκες για αίμα στο Νοσοκομείο

«Μαζί στον αθλητισμό – Together in Sport»: Ακόμα πιο συμπεριληπτική η δεύτερη φάση του προγράμματος

Βελόπουλος: Φτιάξτε πρώτα τα δημόσια ΑΕΙ και μετά τα ιδιωτικά